Rozmanova ulica 21a, 6000 Koper,   T: 05 627 60 77, F:  05 627 14 31
TRR: 01250-6030657186, DŠ: SI 84 36 64 51, MŠ: 5083141

Razpored popravnih izpitov - avgust 2019

SPLETNE FACE

Na šoli smo se odločili za sodelovanje v projektu SPLETNE FACE in za vse tri oddelke osmošolcev, 20.6.2019, organizirali delavnice, ki so jih z zanimanjem spremljali in sodelovali.

Projekt »Spletne face« je bil izvajan s strani Brez izgovora Slovenija v sodelovanju s Centrom pomoči za zdravljenje odvisnosti od interneta Logout. Izvajalci imajo dolgoletne izkušnje pri delu z mladimi, predvsem na področjih učenja kritičnega razmišljanja ter ozaveščanja o tematikah, povezanih z zdravjem. Program »Spletne face« je potekal dve šolski uri preventivnih delavnic, namenjenih ozaveščanju o pasteh sodobne tehnologije.

Program »Spletne face« je namenjen učencem  osnovne šole in spodbuja pametno in uravnoteženo rabo spleta med mladostniki s poudarkom na novo nastalih oblikah zasvojenosti in motnjah, povezanih z uporabo sodobnih tehnologij (zasvojenost z družbenimi omrežji, zasvojenost z igranjem video iger, zasvojenost s spletnim nakupovanjem, zasvojenost s športnimi stavami in igrami na srečo, “FOMO”, nomofobija). Osnovnošolce tako poskušamo opozoriti na znake, po katerih lahko posamezno motnjo oziroma obliko nekemičnih zasvojenosti prepoznamo ter na vrsto negativnih posledic, ki jih takšna oblika zasvojenosti lahko potegne za sabo. Kot želeno obliko vedenja izpostavimo uravnoteženo uporabo spleta, jo skupaj opredelimo in primerjamo s preostalima manj zdravima stopnjama uporabe (prekomerna raba in zasvojenost). Delavnica je zasnovana zelo interaktivno in osnovnošolce spodbuja k aktivnemu sodelovanju, k razmišljanju in presojanju. Mladostniki tako npr. kritično vrednotijo  prednosti in slabosti, ki jih sodobna tehnologija prinaša, reflektirajo sebe kot uporabnika spleta ter razmišljajo o načinih, na katere bi se lahko izognili morebitni prekomerni rabi. Eden izmed glavnih namenov delavnice je tako tudi razvijanje kritičnega mišljenja mladostnikov.

Kiti Cegnar Vitez

Posadili smo drevo
V ponedeljek, 17. 6. 2019 je bil za učence 1. b prav poseben dan. Na pobudo staršev smo po razredni prireditvi na šolski zelenici posadili drevo - kaki Vanilija. Skrbno ga bomo zalivali, mu kaj zapeli in zaplesali. Upajmo, da bomo že v jeseni lahko obrali in pojedi kakšen slasten kaki. 
Učiteljici 1. b

 

Obvestilo

Vabilo na Dan z Bordonovci.

Na vrh
Template by JoomlaShine