Rozmanova ulica 21a, 6000 Koper,   T: 05 627 60 77, F:  05 627 14 31
TRR: 01250-6030657186, DŠ: SI 84 36 64 51, MŠ: 5083141

Dne 6.2.2019 je potekalo šolsko tekmovanje iz fizike. Bronasto Stefanovo priznanje je doseglo 6 učencev iz 8. razreda, ter 7 učencev iz 9.razreda.
Na področno tekmovanje iz znanja fizike, ki bo 15.3.2019 v OŠ Knežak, so se uvrstili: K.Filipič, I.Sokolovski, B.Borlini, M.Fonda, M.Batič, F. Čok Umek in P.Korošec.


Čestitke!

Na območnem tekmovanju iz znanja zgodovine, ki je potekalo 5.2.2019 na OŠ Pivka v Pivki, je Matija Batič dosegel 36 točk od 40 možnih in si delil najboljši dosežek, Vid Sila pa si je s 35 točkami delil tretji dosežek. Oba učenca sta se uvrstila na državno tekmovanje.


Mentor Zdravko Marenčič

Šola v naravi za učence 5. c razreda

Četrti teden v januarju smo se z učenci 5. c razreda odpravili v šolo v naravi v CŠOD Kranjska Gora, ki je bila namenjena predvsem tečaju alpskega smučanja. Za nekatere je bil to prvi stik s snegom in smučmi, zato smo skupaj nestrpno pričakovali nove dogodivščine. Cel teden nas je spremljalo pravo zimsko vreme, s kar nekaj sonca in novozapadli sneg je ustvaril pravo zimsko idilo. Izkoristili smo ga za spoznavanje s tekom na smučeh, ustvarjali smo različne snežne skulpture, se odpravili na nočni ogled še vedno okrašene Kranjske Gore in se odpravili do jezera Jasna. Poleg zimskih športov smo popoldneve preživljali na različni delavnicah: naučili smo se pripraviti zdrav obrok, ponovili smo prehranjevalne verige, spoznali FIS pravila in kakšna mora biti varnost na smučišču. Nismo pa pozabili niti na kepanje, dobro voljo in se resnično razveselili zaključne prireditve. Naučili smo se veliko novega, se ob tem zabavali in teden je prehitro minil. Naše poti so se razšle z mislijo, da se ponovno srečamo čez nekaj let, ko bo na vrsti nova šola v naravi.

Za aktiv ŠPO

Nastasija Žilavec

 

 

Pomagam sebi in drugim

V soboto, 2. 2.  2019, smo na osnovni šoli Dušana Bordona izvedli poseben dan s tematiko »Pomagam sebi in drugim«. Dneva so se udeležili učenci od 1. do 9. razreda, pri izvedbi pa so poleg učiteljev naše šole pomagali tudi delavci in prostovoljci iz drugih organizacij. V tem dopoldnevu so poskušali del svojega znanja predati nam in na zabaven način prikazati veliko zanimivih dejavnosti. Pri delu pa smo pomagali tudi nekateri učenci 8. in 9. razredov. Na delavnici Zdrava prehrana, so nam predstavili načine prehranjevanja, da bomo znali boljše skrbeti za svoje zdravje. Na delavnici prve pomoči pa smo se naučili,  kako ukrepati ob poškodbah in se naučili osnove oživljanja. Obiskali smo tudi delavnice, kjer so nam gasilci, reševalci in vojaki predstavili svoje delo in obveznosti. Obiskali so nas tudi reševalni psi ter njihovi vodniki in nam predstavili svoje aktivnosti. Posebna delavnica pa je bila pod vodstvom New preventa. Naši učitelji in učenci pa so pripravili delavnice o varni rabi interneta, mediaciji, osmih krogih odličnosti ter o zdravem in zabavnem gibanju. Na delavnicah smo se vsi učenci zelo zabavali in uživali, dan smo zaključili polni novega znanja, ki nam bo v prihodnosti prišlo še kako prav.

Za pomoč pri izvedbi dneva smo hvaležni prostovoljcem Rdečega križa, gasilcem PGD Hrvatini, reševalcem iz reševalne službe, vojakom iz vojašnice iz Ankarana,  reševalni psom in njihovim vodnikom ter skupnosti New prevent.

Patricija Korošec, 9. b

 

OBČINSKO PRVENSTVO V MALEM NOGOMETU

 

V sredo, 10.12.2018, so naši učenci nastopili na finalnem turnirju skupine občinskega prvenstva v malem nogometu v Dvorani Burja. Na turnirju so ekipe igrale vsaka z vsako. Na prvi tekmi smo se pomerili z OŠ Elvire Vatovec Prade in igrali neodločeno 0 : 0, na drugi smo vodili proti OŠ Koper, vendar so v zadnjih minutah drugega polčasa nasprotniki izenačili na

1 : 1 (strelec: Gashi) in na zadnji smo izgubili OŠ Oskarja Kovačiča Škofije 2 : 4 (1 : 2) (strelca: Gashi in Babić). Uradnih rezultatov nismo prejeli.

VRSTNI RED A SKUPINE

  1. OŠ Oskarja Kovačiča Škofije
  2. OŠ Koper
  3. OŠ Dušana Bordona Semedela – Koper
  4. OŠ Elvire Vatovec iz Prad

Na področno prvenstvo sta se uvrstili dve prvouvrščeni ekipi.

REPREZENTANCA ŠOLE

Uroš Pertinač 9.a, Erlind Gashi 9.b - kapetan, Hasib Mešinović 8.b, David Pertinač 9.a, Taj Viler 8.a, Žan Žabkar 8.a, Klemen Malnarič 8.c, Tomas Skomina 7.b, Igor Babić 7.a in Luka Tunanović 7.b.

Vsem igralcem čestitamo za odlično igro.

Koper, 20.12.2018                                                                   Vodja ekipe Valter Gustinčič

Na vrh
Template by JoomlaShine