BEREMO SKUPAJ S PRVOŠOLCI

Branje je potovanje … je vozovnica za pot okrog sveta in pot k znanju. Branje pa ni vedno samotno potovanje,  je tudi pot k skupnim doživetjem in medsebojnemu učenju.

Učenci in učitelji OŠ Dušana Bordona Semedela Koper smo se novembra in decembra priključili državnemu projektu Nacionalni mesec skupnega branja.

Učenci 7. in 8. razreda so se vsak torek pridružili prvošolcem v času njihovih ur zanimivosti in jim brali pravljice, uganke, pesmice. Naši najmlajši učenci, ki se brati šele učijo, so bili navdušeni, da so jim brali učenci višjih razredov, pozorno in zvedavo so jih poslušali, jim po branju zaploskali ter se z njimi pogovarjali o prebranem. Obljubili so, da jih bodo ponovno povabili medse, ko se bodo sami naučili brati.

Ob skupnem branju in pogovoru so se učenci zabavali in se obenem tudi veliko naučili. Starejši so tako pridobili dragocene izkušnje, ki jih bodo lahko uporabili v nadaljnjem šolanju. Obenem pa so spoznali, da je druženje s prvošolci nikoli ni dolgočasno.

 

Bilo je lepo. Otroci so zbrano poslušali. No, nekateri fantje so raje igrali nogomet. Bili so zelo prijazni in so nam zaploskali. Pridobili smo si tudi kar nekaj oboževalcev. Prebral sem jim pravljico Mali medvedek, vzemi me s seboj.

Matija, 8. c

 

Bilo je zanimivo, saj sem videl, kaj vse se je spremenilo, odkar sem bil sam v 1. razredu. Tudi interesi prvošolcev so sedaj drugačni.

Benjamin, 8. b

 

Branje pravljic prvošolcem je bilo zelo lepo, saj me je spomnilo na otroštvo. Prebrala sem jim eno od mojih najljubših knjig Najmanjša sovica. Zelo rada bi jim še kdaj pa kdaj brala.

Luana, 7. b

 

To je bila čudovita izkušnja. Zelo mi je bilo všeč, upam, da je bilo tudi otrokom. Sedaj imam še večjo željo po tem, da bi postala vzgojiteljica.

Nina, 7. b

 

Otroci so bili zelo pridni. Bral sem v vseh prvih razredih in vsi so pozorno poslušali. Po prebrani pravljici smo se pogovarjali in otroci so lepo sodelovali.

Rok, 7. a