PODROČNO TEKMOVANJE V ROKOMETU ZA STAREJŠE DEKLICE

V sredo, 9. 1. 2018, smo se udeležili področnega tekmovanja v rokometu za starejše deklice (letnik 2004 in mlajše), ki je potekalo v športni dvorani na Škofijah v organizaciji Osnovne šole Dekani. Udeležilo se ga je 6 ekip, med njimi tudi 9 deklet iz naše šole: Maja Nunić, 6. b, Veronika Doneva, 7. a, Maja Babič, 7. b, Maja Starc, 7. b, Sanita Šujak, 7. b, Darija Čulum, 7. b, Lejla Kljajić, 9. a, Nina Tripar, 9. a in Stefanija Mijalova, 9. b.

Tekmovanje je potekalo v dveh predtekmovalnih skupinah s po tremi ekipami. V naši skupini smo se v prvi tekmi pomerili proti OŠ Hrpelje, ki smo jo izgubili z 12:4, izgubili smo tudi drugo tekmo proti OŠ Lucija z rezultatom 14:2. Za končno peto mesto smo se pomerili z OŠ Sežana in jo premagali z rezultatom 11:7.

Naslov področnega prvaka je odšel v roke OŠ Lucija, 2. mesto je zasedla OŠ Hrpelje, 3. mesto pa je pripadlo OŠ Dekani.

Naj omenim da so dekleta odigrala v športnem duhu, prikazala so nekaj res dobrih potez, predvsem pa ekipno igro. Kljub temu, da so odigrala turnir proti 2 leti starejšim dekletom, so nabrala kar nekaj izkušenj, ki jim bodo koristile pri nadaljnjih tekmovanjih.

Iskrene čestitike!

Za aktiv ŠPO

Nastasija Žilavec