DRŽAVNI POL FINALE V ŠPORTNI GIMNASTIKI

10.5.2019  so se učenke in učenci naše šole udeležili državnega pol finalnega prvenstva v športni gimnastiki, ki je bilo na OŠ Vojke Šmuc v Izoli. Glede na močno konkurenco tekmovadk, so se naše deklice in dečki dobro odrezali.

Pri najmlajših deklicah je bila s 1. mestom najuspešnejša posameznica Nelly Čuček. Ekipa, ki so jo sestavljale Nelly Čuček, Lana Mijatović, Tiara Vuković, Lia Koterle in Lia Erjavec, pa je osvojila 3. mesto.

Najuspešnejši najmlajši deček je bil s 3. mesto Jaka Černic, 3. pa so bili tudi ekipno. Ekipo so sestavljali: Jaka Černic, Jaka Staut, Aron Vučič, Erik Lonič in David Čeh.

Najmlajše deklice in dečki s tekmovanjem zaključijo na tem nivoju.

Mlajše deklice so v konkurenci 11.-ih ekip osvojile 6. mesto, najuspešnejša pa je bila Liza Čopi.

V konkurenci mlajših dečkov sta tekmovala Mitja Germek in Grigorij Kuzmin. Uspešnejši je bil Grigorij, ki si je s 7. mestom priboril uvrstitev na državno finalno tekmovanje.

Ekipa starejših dečkov se je zaradi majhnega števila tekmovalcev uvrstila direktno na državno finalno tekmovanje. Ekipo so sestavljali: Timotej Ažman, Uroš Pertinač, Andraž Jazbec, Erion Shaqiri in Stojmen Lazarov ter Rene Germek  kot posameznik.

Starejše deklice so ekipno osvojile 3. mesto in za 4 desetinke izgubile uvrstitev na državni finale. Najuspešnejša posameznica je bila Neja Faganelj. Ekipo so sestavljale naslednje učenke: Neja Faganelj, Maša Faganelj, Lejla Kljajić, Lia Vidic in Neža Čandek.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem čestitamo in želimo čim boljših uspehov na nadaljnjih tekmovanjih.

Zapisala Iris Š. Čeklić