Osnovna šola Dušana Bordona Semedela - Koper
Rozmanova ulica 21a, 6000 Koper,   T: 05 627 60 77, F:  05 627 14 31
TRR: 01250-6030657186, DŠ: SI 84 36 64 51, MŠ: 5083141

Pozdravčki iz Cerknega!

Smo že na sredi našega tedna. Do sedaj smo spoznali mesto z iskanjem znamenitosti preko slik, opazovali lučke mesta ob večeru, sestavljali smo fotozgodbo, kjer smo bili glavni junaki v naravnih nesrečah, izdelovali okraske iz odpadnega materiala ter obiskali Cerljanske laufarje. Poleg tega vsak dan pridno plavamo, izpolnjujemo našo tehniko in se zabavamo na bazenu. 
 
Vaš 3. c
 

Se spomnite, kako lepo diši tista babičina mineštra? Ker tako naredi samo ona. Hrana in naše najljubše jedi so tisto, kar nas veže na dom, družino in našo tradicijo.

Letos smo dan slovenske hrane praznovali kar ves teden. Značilne slovenske jedi so pripravljali šestošolci pri gospodinjstvu, osmošolci in devetošolci pa pri izbirnih predmetih sodobna priprava hrane in načini prehranjevanja.

Med drugim so pripravili žlikrofe, belokranjsko pogačo, skutno zlejvanko, mineštro šelinko in zeliščno frtaljo.

Prvošolci pa so prebrali ljudsko pravljico o bogati in revni sestri, ki govori ravno o kruhu in moki ter poudarja pomen dobrih dejanj.

Teden smo v petek, 17. 11. 2023 zaključili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Ta je bil letos posvečen kruhu. Kdaj ste ga nazadnje poskusili speči doma? 🥖🍞

Koordinatorica projekta Valentina Brzuhalski

Dne 16. novembra  je na Osnovni šoli Koper potekalo občinsko tekmovanje v košarki, kjer so se pomerile šole Oš Koper, Oš Prade, Oš Antona Ukmarja in Oš Ankaran. Ekipa Oš Dušana Bordona je z odlično ekipno igro slavila vse štiri tekme v svoji kategoriji in si prisvojila 1.mesto, medtem ko so učenke iste šole osvojile 3. mesto. Tekmovanje je bilo polno navdušenja, športnega duha in prijateljske tekmovalnosti. Čestitke vsem ekipam za trud in vzorni športni predstavi.

Za šolsko ekipo so igrali: Ile Trajkov, Gal Rapotec, Tai Horvat, Lan Sabadin, Luka Vitulič, David Čeh, Matija Balaban, Niki Kraševec, Matjaž Mikic, Maj Bandelj, Val Vrčon, Marko Balaban, Nejc Zadravec, Žan Devetak.

Za šolsko ekipo so igrale: Nataša Ristić, Tia Šumić, Maša Vran, Naja Dilica, Lara Mezgec, Tia Dežjot, Sanja Vrhovac, Sara Mahmutović, Daša Klančar Štemberger, Nikolina Simić.

Vodja ekipe Dimitrije Prodić

k

V četrtek, 23.11.2023 so se devetošolci v sklopu športnega dne preizkusili v več spretnostih. Pri gospodu Damirju Mikeliču so se učili tehnik samoobrambe v sklopu Brazilskega Jui-jitsuja, učitelj Dimitrije jih je seznanih z karatejem in različnimi udarci, bivša učenka Diana Flego jih je popeljala v svet hip-hopa in zanje pripravila pravo koreografijo. Brina Božič je predstavila življenje paralimpijcev, z učiteljico Valentino pa so se pogovarjali o zdravi prehrani mladostnikov in ustvarjali uravnotežen smoothie ter sladico, ki je pripravljena zelo hitro, kar v mikrovalovni pečici. Poleg tega so učenci tekmovali še v namiznem tenisu in badmintonu. Nekaj utrinkov si lahko ogledate tudi na fotografijah.

Aktiv športa

Na vrh
JSN Decor 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework