jedilnik teden40

 

 

 

 

KATALOG ALERGENOV

V šolskem letu 2023/24 bomo posvetili več pozornosti zdravemu prehranjevanju in pravilnemu odnosu učencev do hrane in prehranjevanja, s poudarkom na zmanjšanju količine ODPADNE HRANE. Skrbeli bomo za hranilno primerno in energijsko ustrezno prehrano in na splošno bolj zdravo in pestro hrano otrok.  
 
Te cilje bomo uresničevali v okviru predmeta gospodinjstvo, z medpredmetno povezavo, kjer se vsebine povezujejo in navezujejo na prehrano, kulturo prehranjevanja in zdravje, pri dnevih s posebnim programom preko vsebine oz. metod, pri urah oddelčne skupnosti, spominskih dnevih ter drugih oblikah dela z učenci, v okviru oddelkov podaljšanega bivanja (razvijanje navad zdravega prehranjevanja, kultura prehranjevanja, odgovoren odnos do hrane), s sodelovanjem v projektu Dan slovenske hrane,  z aktivnostmi projekta Eko šola in projekta Zdrave šole. 
 
Šolska kuhinja pripravlja obroke za učence in sicer:
a) zajtrk ob 7.15 
b) malica ob 9.55 
c) kosilo od 12.30 do 14.30 (po razporedu)
d) popoldanska malica ob 15.00 
Za področje prehrane veljajo Pravila šolskega reda in Pravila o šolski prehrani.  
 
Prijave in odjave za posamezne obroke so možne vsak dan osebno v kabinetu na hodniku E pri vodji šolske prehrane od 7.30 do 8.15, preko telefona 059082040 v istem času ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. najkasneje do 8.15 za isti dan.
 
Vsako spremembo prijave, dodatne prijave ali daljše odjave je potrebno oddati na ustreznem obrazcu, ki ga lahko dobite pri vodji prehrane ali na spletni strani (zavihek starši/obrazci). 
 
Upravičenost do subvencije ureja Center za socialno delo, ki podatke posreduje ministrstvu, odgovornemu za šolstvo, le-ta pa preko aplikacije CEUVIZ šoli.  Šola bo poskrbela za ustrezno prehrano učencev z zdravstvenimi težavami, ki potrebujejo dietno prehrano. V ta namen so starši dolžni šoli posredovati ustrezno dokumentacijo, na podlagi katere lahko šola pripravi ustrezne dietne obroke. 
 
Tudi letos smo del projekta ŠOLSKA SHEMA . Učenci dvakrat do trikrat tedensko pri malici dobijo dodatno sadje ali zelenjavo. S tem želimo spodobuditi pri učencih zavedanje in navado pogostejšega uživanja tako sadja kot zelenjave. 
 
Naloge vodje šolske prehrane opravlja Valentina Brzuhalski, vodja šolske kuhinje je Biljana Čančar.

g
 
g
 
g
 
g