PODROČNO PRVENSTVO V PLAVANJU

 

Na področnem prvenstvu v plavanju so se pomerili učenci in učenke 13 osnovnih šol. Tekmovanje je bilo v sredo, 21.3.2017, v olimpijskem bazenu v Žusterni. Sodelovali so učenci: OŠ Antona Ukmarja - Koper, OŠ Cirila Kosmača – Piran, OŠ Dekani, OŠ Koper, OŠ Dušana Bordona Semedela – Koper, OŠ Dutovlje, OŠ Elvire Vatovec Prade, OŠ Ivana Babiča – Jegra Marezige, OŠ Lucija, OŠ Livade Izola, OŠ Srečka Kosovela Sežana, OŠ Šmarje pri Kopru in OŠ Vojke Šmuc Izola. Neregistrirani in registrirani  tekmovalci-ke so tekmovali v svojih kategorijah na 50 m prosto. Ekipe šol so se pomerile v štafeti 4x50m, ki je bila sestavljena iz dveh dečkov in dveh deklic. V njej pa je lahko nastopal le en registriran tekmovalec Plavalne, Vaterpolo ali Triatlonske zveze Slovenije.

 

Rezultati mlajših učencev in učenk:

Rok Čagalj 6.a                  4.m

Stefan Radovanović 6.b 5.m

Stefan Mrkajić 7.b           3.m

 

Rezultati starejših učencev in učenk:

Thomas Medica 9.b        3.m

Hana Rekić 7.b                4.m

Petra Radovanović 9.a   5.m

Aleksandra Mrkajić 9.a  2.m

Ekipno starejši-e:  1. mesto – področni prvak OŠ Dušana Bordona Semedela – Koper (Petra Radovanović, Endi Bassaneze, Aleksandra  Mrkajić in Thomas Medica) pred OŠ Cirila Kosmača Piran, OŠ Lucija in OŠ Koper v štafeti 4x50 m.

Ekipno mlajši-e: 2. mesto OŠ Dušana Bordona Semedela – Koper (Nika Štefanić, Lea Trajkova, Stefan Radovanović in Stefan Mrkajić) za področnim prvakom OŠ Lucija v  štafeti 4x50 m.  

Za šolo so tekomovali še: Timotej Ažman 6.a, Matia Apollonio 7.b, Jure Grižon 7.c, Vid Štefanič 7.c in Matija Grižon 9.b         

Ekipo je spremljal učitelj športa  Valter Gustinčič. Na državni finale, ki bo septembra 2018 sta se uvrstili dve prvouvrščeni ekipi – štafeti in 8 najboljših učencev in učenk v vsaki kategoriji s področnega tekmovanja. Mlajši učenci in učenke so zaključili tekmovanje na področni ravni.

Za uspehe vsem plavalcem iskreno čestitamo!

Koper, 27.3.2017

                                                                                   Pripravil: Valter Gustinčič