Z ROKO V ROKI poMOČ

V ponedeljek, 14. 5. 2018, se je pod mentorstvom učiteljice Anje Bošnjak, v 5. a razredu odvijal projekt »Z roko v roki poMOČ – Krepitev kompetenc strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju na področju dela z otroki s posebnimi potrebami«.

Obiskala nas je dr. Tamara Velikonja iz Centra za komunikacijo, sluh in govor Portorož, ki je v sklopu projekta izvedla 3-urno delavnico za učence 5. a razreda. Delavnicam smo se pridružili tudi nekateri učitelji razredne stopnje.

Cilji delavnice so bili: (1) spoznati načela spoštljive komunikacije v razredu in (2) spoznati ter praktično preizkusiti različne igre za spodbujanje pozitivne klime v razredu. Na delavnicah smo skupaj z učenci spoznali nekatere principe, načine komunikacije in praktične igre, ki pozitivno vplivajo na pozitivno klimo v razredu in na medosebne odnose. Projekt namreč sledi ključnim načelom in priporočilom spodbujanja inkluzije v izobraževanju, ki predstavljajo pomembno osnovo za zagotavljanje enakih možnosti za učence z različnimi vrstami potreb v vseh vidikih njihovega življenja.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Zapisala Andreja Sinjur