ČETRTOŠOLCI O RDEČEM KRIŽU

V četrtek, 10. 5. 2018 so se učenci 4. razredov udeležili kviza: »Kaj vem o Rdečem križu?«. Prireditev poteka vsako leto v okviru Tedna Rdečega križa. Letos je bilo že enajstič zapored.

Na prireditvi so sodelovale vse lokalne osnovne šole. Na tekmovanju sta sodelovali dve ekipi naše šole, ki sta pokazali veliko znanja o poznavanju zgodovine in poslanstva Rdečega križa, prostovoljstva ter nudenja prve pomoči. Našim učencem iskreno čestitamo. Največ točk je osvojila ekipa iz Osnovne šole Ivana Babiča Jagra iz Marezig.

Prireditve so se udeležili podžupan MOK g. Peter Bolčič, podžupan Občine Ankaran, g. Franko Železnjak, strokovna sodelavka za mlade iz RKS, Ana Cvetko, navzoče je pozdravil ravnatelj Osnovne šole Koper, g. Anton Baloh, v imenu Rdečega križa Koper pa je prisotne nagovorila predsednica ga. Marta Vrčon Komel.

Prireditev je povezoval Tomaž Klepač, popestrile pa so jo plesalke OŠ Koper.

Ena od tekmovalk na šole Veronika L. P. je o prireditvi:  » Bilo je zelo zabavno. Vprašanja niso bila težka. Najboljše mi je bilo, ko so punce odigrale, da si je eni od njih zlomila nogo. Zelo sem se zabavala.«

Zapisala: Amela Zgonik