En košič kakijev
Učenke in učenci so se v četrtek, 24. 10. 2019 sladkali z okusnim kakijevim pudingom. V kuharski delavnici so temeljito očistili kakije tako, da so jim odstranili peclje, jih prepolovili ter ločili meso od lupine. Narezali so za en velik košič sadežev, bi rekli po primorsko. Z mešalnikom so pripravili kakijevo kašo ter jo nalili v lončke in jo postregli z malo sladke smetane. Nekaj učenk in učencev je s kakiji okrasilo steklene lončke za sušene kakije. Čeprav je kaki zelo priljubljen sadež na Primorskem, so ga prvič sadili na Kitajskem. Prvošolci so zato poslušali zanimivo kitajsko pravljico, v katerem se kakija ustraši tiger.
Privoščite si še kak kaki pred počitnicami, saj poznate pregovor: Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran. In kakiju pravijo zlato jabolko.
Učiteljice Lara Bobič, Tamara Jakomin in Sabina Višček