V četrtek, 2. 6. 2022, smo na šolskem igrišču izpeljali Dan šole pod sloganom "To smo Bordonovci". Učitelji in učenci smo pripravili pester kulturno-športni program. Predstavili so se vsi pevci šole, ki jih je preko 100, učenci ansambelske igre, šolska skupina mažoretk, šolska gimnastična skupina, mladi plesalci ljudskih plesov in nekaj učencev deklamatorjev. Letošnja novost so bile stojnice, kjer so se učenci in starši lahko preizkusili v različnih spretnostih, na primer: športni poligon, šivanje jadra, fizikalni eksperimenti, jezikovni kotiček, starodavno prižiganje ognja, sestavljanka sveta, origami, hitrostno postavljanje lončkov, igranje iger naših nonotov in druge zanimive delavnice.
 
Stojnica, ki je ponujala piškote, pecivo in sokove, ki so nastali na šoli pod spretnimi rokami učencev, je bila precej obiskana, ponudba peciva je hitro zmanjkala. Ves čas dogodka so se zbirali prostovoljni prispevki staršev, ki bodo v celoti namenjeni šolskemu skladu, ki skrbi za obogatitev nadstandardnega programa šole. Zbrali smo okoli 600 €. Še enkrat iskrena hvala vsem donatorjem!
 
Na koncu dogodka je ravnateljica Pika Matelič podelila priznanja šole najuspešnejšim učencem, ki so letos dosegli visoke dosežke iz znanja. Podeljeno je bilo tudi priznanje šole z nagrado, ki jo je letos osvojil Vital Peroša, učenec 8.a razreda, ki je blestel v znanju na različnih področjih in osvojil najvišja priznanja na državnem nivoju. Čestitamo!
Hvala vsem učencem, staršem in učiteljem mentorjem, da smo lahko po dolgem času izpeljali težko pričakovan Dan šole, kjer smo se družili, klepetali, se zabavali in ugotovili, da lahko skupaj prispevamo k dobremu počutju na naši šoli!
 
20220603 110206