TEDEN OTROKA

3. 10. 2022 – 9. 10. 2022

»SKUPAJ SE IMAMO DOBRO«

 

V tednu otroka bomo na šoli obeležili z ustvarjalnimi delavnicami in pestrimi dejavnostmi predvsem  od 1. do 5. razreda in v oddelkih podaljšanega bivanja.. Osredotočili se bomo na pomen prijateljstva, pogovora v živo, skupnega druženja in zabave. Podatki TOM telefona namreč kažejo,  da mladi pogrešajo skupna druženja, pogovore in da se imajo dobro s sovrstniki.

Učenci  od 3. do 9. razreda bodo en dan v tednu brez domačih nalog.

Organizirali smo tudi HUMANITARNE  AKCIJE:

 

  • PROSTOVOLJNI PRISPEVKI ZA ŠOLSKI SOLIDARNOSTNI SKLAD: zbirali bomo prostovoljne denarne prispevke učiteljev, staršev in učencev za naš solidarnostni sklad.

Učenci svoj simbolični prostovoljni prispevek 1€ (lahko je več ali manj) oddajo razredniku. Z zbranimi sredstvi bomo skušali pomagati našim učencem, da se bodo lažje udeležili  različnih ekskurzij, šol v naravi idr.

  • Tudi letos bomo zbirali hrano za živali v azilu in društvo Mačja preja. Zbiranje bo trajalo od 4. 10. 2022 do 27.10.2021.
  • ZBIRAMO DRUŽABNE IGRE IN KOCKE ZA OPB: Učenci lahko družabne igre in kocke, ki jih ne potrebujejo več podarijo mlajšim učencem šole.
  • Pridružili se bomo tudi dobrodelni akciji Lions club Koper-Capodistria, ki že leto zapored organizira "Podarimo si otroška oblačila". Zbiramo cela in čista otroška oblačila ter obutev. Zbiranju oblačil letos sledi kar dvodnevni dogodek, ki se bo odvijal v četrtek 13.10. in petek, 14.10., od 15:00 do 19:00 ure v telovadnici Vrtca ŠkofijeTam si lahko vsakdo izbere in odnese poljubno število kosov otroških oblačil in obutve, ne glede na to, če je sodeloval pri zbiranju. S sloganom "podari, kar ti v omari stoji in se obleci tudi ti" bomo tudi mi prispevali k ekološki in trajnostni uporabi oblačil, spodbuditi menjajo in manjšo potrošnjo. Oblačila, ki bodo morebiti ostala nerazdeljena, bodo predali društvu Palčica pomagalčica in Rdečemu križu Koper.

 

Povezave:

- Zveza prijateljev mladine Slovenije

- Društvo prijateljev mladine Koper

- TOM telefon