Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 18. 11. 2022, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ).   Namen projekta je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo mladino in vzporedno v določenem obsegu tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti in čebelarstva za pridelavo, okolje, gospodarske dejavnosti in za širše okolje, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih ter racionalnem ravnanju z embalažo.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Učenci so imeli prvo šolsko uro zajtrk (črni kruh, med, maslo, mleko, orehe in jabolko - vse slovenskega izvora). Pogovarjali so se o pomenu mleka in mlečnih izdelkov, o pomenu čebel, o lokalno in ekološko pridelanih živil, kulturi prehranjevanja, pomenu prehranjevanja,... Z učenci na razredni stopnji je pozajtrkovala tudi ravnateljica Pika Matelič.

Koordinatorica projetka Valentina Brzuhalski