V četrtek , 17. 11. 2022 in petek, 18. 11. 2022 smo za učence 8. in 9. razreda izvedli športni dan – ŠPORTNE DELAVNICE.

Učenci 8. razreda so se pomerili v Exatlonu, se seznanili s karatejem in kegljanjem, devetošolci pa so namesto kegljanja imeli lokostrelstvo in namizni tenis.

Poligon Exatlon je bil zasnovan tako, da so se učenci ekipno pomerili v štafetnem premagovanju ovir. Poligon je bil sestavljen iz elementov plezanja, skokov čez ovire, plazenja, globinskih skokov, elementov ravnotežja, zadevanja v cilj in sestavljanja okostnjaka. Ob zaključku tekmovanja so se nato pomerili še najhitrejši posamezniki in posameznice.

Pri lokostrelstvu je bil poudarek na varnosti in osvojitvi osnovne tehnike strela, pri namiznem tenisu pa so se učenci in učenke pomerili v turnirskem sistemu.

Pri igri kegljanja je bil cilj zadeti in podreti vseh 9 kegljev. Ciljali so jih s težjo kroglo, ki pa v sebi nima lukenj za prste, kot so tega navajeni tisti, ki radi igrajo bowling.

Karate

Pri karateju je bil predstavljen način tekmovanja in njegova pravila, kjer je bil večji poudarek na borbah. Učenci in učenke so se še seznanili z borbeno opremo, nato pa izvajali tiste tehnike karateja, ki se najpogosteje točkujejo.