V petek, 3.3.2023, so se učenke in učenci naše šole udeležili državnega polfinalnega tekmovanja v skokih z male prožne ponjave. Odpravili smo se v Dornberk.

Dvorana, v kateri se je odvijalo tekmovanje, nam je že znana. 

Tekmovanje je bilo zanimivo, vložen trud je 1. ekipi najmlajših deklic prinesel 2. mesto (ekipo so sestavljale: Elania Živin, Sofija Kravanja, Ema Pavlič, Rea Preglej in Tisa Šporar), 2. ekipi pa 3. mesto (ekipo so sestavljale: Una Zorić, Anja Ilieva, Ana Ilieva, Gaja Kozlovič in Ema Peršič). Najuspešnejša posameznica je bila z 2. mestom Elania Živin. Uspešne tekmovalce pa smo imeli tudi med najmlajšimi dečki. Kot posameznik je bil s 3. mestom najuspešnejši Liam Presl, ekipno pa so osvojili 2. mesto (ekipo so sestavljale: Liam Presl, Matias Rozman, Tristan Tul in Jaka Čagran). Najmlajši takmovalci in tekmovalke s tekmovanjem zaključijo na tem nivoju.

Na tekmovanju smo imeli tudi dve ekipi mlajših deklic (1. ekipo so sestavljale: Katia Gropajc, Maša Vran, Clara Radonjić, Daša Štemberger Klančar in Naja Dilica, 2. ekipo pa: Naia Preglej, Mila Čopi, Marina Ćeklić in Kristina Vukovič) in ekipo dečkov, ki so jo sestavljali: Jaka Černic, Rok Peršić, Timotej Čadež, Tjaž Burger in Jaka Čagran. V hudi konkurenci si je Jaka Černic priskakal 4. mesto in uvrstitev na državno finalno tekmovanje. 

Tekmovanja so se udeležile tudi dve ekipi starejših deklic in ekipa starejših dečkov. Ekipo dečkov so sestavljali Mitja Germek, Nikola Lazarov, Megzon Sadikaj in Nik Apollonio.

V 1. ekipi deklic so bile: Tinkara Pevc, Nelly Čuček, Lien Bandelj, Lana Mijatović in Lana Vončina, v drugi pa Kim Flego Peroša, Žada Javoršek, Zala Jakulin, Kaja Polak in Nastja Marčič. Kot posameznica si je Tinkara Pevc priskakala 1. mesto in  uvrstitev na državni finale.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcu čestitamo in želimo nadaljnjih uspehov.