V okviru programa MOK z naslovom kemijsko raziskovanje, so se učenci, ki izkazujejo zanimanje za kemijo in naravoslovje udeležili Evropskega dneva razikovalcev na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Z zanimanjem so naredili nekaj kemijskih eksperimentov o lastnosti medu in prisluhnili predavanju strokovnjaka iz Čebelarske zveze Slovenije.

Nekaj misli učencev ob današnjem dnevu

"Rada imam med, najboljši je akacijev. Izvedela sem da v vodi ni glukoze. Izvedela sem da je matični mleček za matico in ga ne proizvaja ona sama. Izvedela sem da je kostanjev med najbolj grenek. Matica ima čip na sebi da lahko vedo kje je za tehnološke razloge. poslušali smo predavanje o čebelah. Ogledali smo si zanimive stojnice. Naredili smo tri kemijske poskuse. V prvem poskusu smo preverjali pH različnih medov v vodni raztopini, v drugem smo preverjali električno prevodnost medov v vodni raztopini, v tretjem smo preverjali prisotnost glukoze medu . V četrtem razvrščali različne vrste medov glede na kristalizacijo in gostoto . Med je bil zelo dober☺️. Med je bil odlicčn.I mel sem se dobro. Všeč so mi bili ekspieimenti. dober med mogoče. posiran med🐘💨. Všeč mi je bla vožnja z avtobusom. Ko smo probavali neko tekočino. In ko smo jedli. Ok. Super. Dobro. med je bil ful dober. Med njammjam. Dobro je bilo jest med. Vsak med je biu isti ma je biu dober. Všeč so mi bili laboratorijski poskusi in dober med."


Mentorici Tanja Š. Bužinel in Valentina Brzuhalski

IMG 20230929 093827

IMG 20230929 111929

IMG 20230929 111853