TEDEN OTROKA V 1.RAZREDU

Tudi v letošnjem šolskem letu smo prvošolcem pričarali lep in pester TEDEN OTROKA.

V ponedeljek so prisluhnili slovenski ljudski pravljici Mojca Pokrajculja, si izdelali lutke s katerimi so se igrali in sami dramatizirali pravljico.

V torek in sredo so učenci obiskali prijatelje in vzgojiteljice iz Vrtca Rozmanova, skupaj zapeli, zaplesali in se poigrali na vrtčevskem igrišču. Učenci so z navdušenjem obiskali svoj vrtec.

V torek so učenci obiskali tudi poučni koncert z Marto Zore. Spoznali so različne vrste glasbe, ogledali si ljudski ples, spoznali inštrument boben in poslušali otroške pevske zbore.

V četrtek so učenci odšli na jesenski pohod v dolino Olma in si ogledali vrtove, sadovnjake, njive, oljčnike in spoznavali različne jesenske pridelke. Po poti nazaj so obiskali tudi vrtec Prisoje in se poigrali s prijatelji ter vzgojiteljicami iz vrtca.

V petek so učenci imeli igralni dan. Od doma so prinesli svojo najljubšo igračko in jo predstavili sošolcem in se z njo igrali v šoli.

Skozi celoten teden so učenci predmetne stopnje prihajali v učilnice prvošolcev in jim prebirali različne pravljice. Učenci so jim z navdušenem prisluhnili.

Najlepši dogodek Tedna otroka pa je učencem prav zagotovo bil SKRITI ZAKLAD. Učence so na šolskem igrišču čakali listki z nalogami, ki jih je vodil do skritega zaklada. Z navdušenjem so iskali in z veseljem našli skriti zaklad s sladkim presenečenjem.

Učiteljice 1.razredov

IMG 1548

IMG 1549