Se spomnite, kako lepo diši tista babičina mineštra? Ker tako naredi samo ona. Hrana in naše najljubše jedi so tisto, kar nas veže na dom, družino in našo tradicijo.

Letos smo dan slovenske hrane praznovali kar ves teden. Značilne slovenske jedi so pripravljali šestošolci pri gospodinjstvu, osmošolci in devetošolci pa pri izbirnih predmetih sodobna priprava hrane in načini prehranjevanja.

Med drugim so pripravili žlikrofe, belokranjsko pogačo, skutno zlejvanko, mineštro šelinko in zeliščno frtaljo.

Prvošolci pa so prebrali ljudsko pravljico o bogati in revni sestri, ki govori ravno o kruhu in moki ter poudarja pomen dobrih dejanj.

Teden smo v petek, 17. 11. 2023 zaključili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Ta je bil letos posvečen kruhu. Kdaj ste ga nazadnje poskusili speči doma? 🥖🍞

Koordinatorica projekta Valentina Brzuhalski