V sredo, 7. februarja je v naši rumeni hiši kar brbotalo od energije, saj je vsa šola praznovala slovenski kulturni praznik - vsak razred na svoj način.
Dan smo začeli skupaj. Učitelji in učenci so v šolski telovadnici pripravili kulturno prireditev, ki nas je spomnila na našega največjega pesnika ter na njegov pomen za slovensko kulturo. Učenci so peli, recitirali, zaplesali in tudi zarepali.
Po prireditvi smo odšli vsak po svoje. Učenci razredne stopnje so se spomnili starih družabnih iger, se poigrali s pravljico in likovno ustvarjali. Učenci predmetne stopnje so se podali v Koper in obiskali koprske kulturne ustanove in ustanove kulturnega pomena. Lepo se zahvaljujemo Osrednji knjižnici Miroslava Vilharja Koper, Gledališču Koper, Pokrajinskemu muzeju Koper, Glasbeni šoli Koper in koprski stolnici - vsi so nas zelo lepo sprejeli. Devetošolci so medtem razmišljali o svoji prihodnosti, preizkusili pa so se tudi v malo modernejši ustvarjalni zvrsti - stop motion animaciji. 
Prav je, da naši kulturni dediščini namenimo poseben dan in verjamemo, da so učenci izvedeli in preizkusili marsikaj novega.
 
Fotografije: Val Vrčon 9. a, učitelji.