1. DRŽAVNO PRVENSTVO V VESLANJU NA SIMULATORJIH

 

V petek, 23.3.2018, smo se udeležili 4. državnega prvenstva osnovnih šol v veslanju na simulatorjih v telovadnici OŠ Trnovo v Ljubljani. Tekmovala so po 4 dekleta in fantje, ki so sestavljali osmerec. Ekipa je bila sestavljena iz mlajših in starejših. Tekmovanja, ki ga je organizirala Veslaška zveza Slovenije v sodelovanju z OŠ Trnovo, Zavodom za šport RS Planica in Veslaškim klubom Ljubljanica se je udeležilo 21 osnovnih šol iz vseh krajev Slovenije.

Naša šola je bila peta v kvalifikacijah. V repesažu smo se s tretjim mestom v svoji skupini uvrstili v polfinale, kjer pa so nam že nekoliko pošle moči in osvojili  14. mesto v Sloveniji. Od obalnih šol sta se uvrstili v polfinale še OŠ Lucija in OŠ Livade Izola med 10. in 13. mestom. V finalu je zasedla OŠ Vojke Šmuc Izola drugo mesto in OŠ Sečovlje peto.  Od obalnih šol so na tekmovanju sodelovale še OŠ Cirila Kosmača Piran, OŠ Antona Ukmarja Koper, OŠ Koper in OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, ki pa so bile slabše uvrščene od naše šole. Državni prvak je postala drugič zaporedoma OŠ Trnovo iz Ljubljane.

Za šolo so veslali: Hana Rekić 7.b, Klemen Malnarič 7.c, Valentina Stubelj 7.c, Jure Grižon 7.c, Patricija Korošec 8.b, Viktor Trajkoski 8.a, Nika Horvat 9.a in Thomas Medica 9.b

Za uspeh šolski ekipi iskreno čestitamo!

Koper, 27.3.2018

                                                                                             Vodja ekipe: Valter Gustinčič