TEDOTR

 

V okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije vsako leto (prvi teden v oktrobru) poteka Teden otroka, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov, Mednarodna zveza za varstvo otrok. V tem tednu se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, v javnost pa se preko medijev posredujejo sporočila otrok, ki jih pripravi Zveza prijateljev mladine Slovenije na podlagi sklepov Nacionalnega otroškega parlamenta in povzetkov ugotovitev iz Analize klicev na TOM telefon otrok in mladostnikov.

V oddelku podaljšanega bivanja smo organizirali različne dejavnosti, kjer smo posvečali posebno pozornost igri in vsem tistim dejavnostim, ki smo jih izbrali skupaj z učenci. Vsak dan oz. vsako popoldne smo organizirali dejavnosti, kjer so učenci aktivno sodelovali oz. se preizkušali v ročnih in likovnih spretnostih, ter glasbenih in plesnih ritmih.

Teden otroka je torej minil v znamenju igre in različnih dejavnostih, ki so neprecenljive pri razvoju otrokovih socialnih, intelektualnih in spoznavnih veščin.  

 

Aktiv OPB