V projektu »Zdrava šola« se zavedamo, kako pomembno je naše zdravje. Naš cilj je spodbujati učence in njihove starše ter učitelje, da pozitivno vplivajo na svoje telesno, duševno, socialno in okoljsko zdravje. Pravijo, da je 7 najboljših zdravnikov: sonce, zrak, gibanje, voda, prehrana, počitek in smeh.

Ker želimo učence in njihove družine ter učitelje opomniti, kako velik pomen ima pri zdravju gibanje, smo se na šoli odločili za sodelovanje v projektu »Na zdravo zabavo v naravo«.

S projektom smo pričeli ob koncu šolskega leta 2021/2022 in se bo nadaljeval tudi v šolskem letu 2022/2023. Z njim želimo spodbuditi otroke, starše ali stare starše ter učitelje, da do oktobra 2022 skupaj naredijo vsaj 3000 višinskih metrov v slovenskih hribih in preživijo kvaliteten čas skupaj v naravi brez alkohola, kar vključuje tudi vožnjo do in iz izhodišča. Vse sodelujoče družine so ob koncu šolskega leta dobile brošure s predlogi za nekaj vzponov in zabavnimi nalogami na poti, ki služijo kot dodatna motivacija.

Vodja projekta je Anja Bošnjak.